Witam Forumowiczów.
Dziękuję "svistu" za informacje dotyczące Dragons Den.
Kilka dni temu miałem wielką nieprzyjemność obejrzeć chyba ostatni z programów tej serii.
Trafiłem na prezentację trójkołowca "Marotti". Byłem pełen podziwu dla twórcy i jednocześnie prezentera tego pojazdu.
Jego cierpliwość w stosunku do siedzących i słuchających go inwestorów była godna podziwu!
Ja osobiście bym tej rozmowy nie wytrzymał. Bo jak można rozmawiać z cynicznymi niczego poza ich kasą
nierozumiejącymi ludźmi. Nie zauważyłem, żeby zainteresował ich w jakikolwiek sposób bardzo ciekawy, świetnie
zaprojektowany pojazd, którego wdrożenie do produkcji mogło by przyczynić sie do powstania wielu inowacyjnych
firm. Firm opartych o naszą myśl techniczną i o nasze patenty.
Jestem dłużnikiem w stosunku do Twórcy super pojazdu "Marotti". dzięki niemu nie będę musiał przeżywać
tego upokorzenia. Można by pomyśleć po co on tam poszedł? - Myślę, że porozmawiać z potencjalnymi inwestorami,
a natknął się na ludzi, którzy uważają, że za pomocą ich pieniędzy można wszystko zaprojektować i wymyśleć.
To jest ten rodzaj naszych "znajomych", którzy żyjąc wśród nas uważają, że jako jedyni dostali glejt od Boga na
zarabianie pieniędzy. Wkład pracy twórców jest przez nich niedostrzegany lub oceniana bardzo nisko. "Przecież wszystko można kupić"
NIE PANIE I PANOWIE INWESTORZY Z PROGRAMU Dragons Den - nie wszystko idzie kupić!
Ja wyceniam mój projekt silnika i motocykla łącznie z patentem na 100 bilionów Euro
- ciekawe czy będziecie w stanie zrzucić się na taką
kasę, dzięki której uzyskacie 49 % udziałów firmy produkującej silniki do samochodów hybrydowych, motocykli, motorowerów, kosiarek, pił spalinowych,
agregatów prądotwórzcych, samolotów, ekranoplanów, skuterów wodnych i śnieżnych.
Firmy produkującej różnego rodzaju pojazdy użytkowe i rekreacyjne, osprzęt do tych silników i pojazdów.
Firmy zatrudniającej zdolnych polskich inżynierów, korzystających w swojej pracy z najnowocześniejszych narzędzi projektowych i wytwórczych, tworzących
nowe rozwiązania, patenty i nowe technologie.
Tej firmy jeszcze nie ma ale w stosunku do inwestorów ja ją WIDZĘ!
Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów ale w szczególności Twórcę pojazdu "Marotti"
Sądzę, że Zespół Marotti nie pogniewa się za umieszczenie linka do Ich strony:
http://www.marotti.euJ. Jacek Synakiewicz z zespołem